Kancelaria adwokacka


Mieszkanie w starej wrocławskiej kamienicy, przeprojektowane na potrzeby Kancelarii Radców Prawnych we Wrocławiu.
 
Projekt obejmował wyburzenie większości ścian działowych, w celu aranżacji przestronnej recepcji - poczekalni.
 
Za widocznymi na zdjęciach oknami drewnianymi znajduje się typowa dla starego budownictwa "studnia", przez co widok nie był atrakcyjny. Zastosowano tu trik o nazwie "butterfly" polegający na wprowadzeniu widza w błąd. W oknach umieszczono mleczne szkło, a na zewnątrz zainstalowano lampy halogenowe dużej mocy. Taki zabieg sprawia wrażenie, jakby za oknami była duża przestrzeń i niekończące się źródło naturalnego światła, nawet w najbardziej pochmurne dni.
 
Wszystkie drewniane elementy takie jak dekoracyjne belki i kolumny, oraz przeszklenia wzdłuż korytarza wykonano na specjalne zamówienie.
 
Meble zastosowane we wnętrzu to w większości odrestaurowane antyki. Zegar stojący w recepcji wprowadza ducha fin de siecle.
 
W głównym gabinecie znajduje się kominek oraz biblioteka na antresoli, której balustrady zostały zaprojektowane i wykonane na potrzeby tego jednego pomieszczenia.
 
Pastelowe ściany idealnie współgrają ze stonowanym klasycznym wystrojem wnętrza.


    Wykończenie recepcji Wykończenie poczekalni Zegar stojący podłogowy Ozdoby
    Drewniane wykończenie Korytarz, ścianki przeszklone w drewnianej ramie, mleczne szkło Korytarz, ścianki przeszklone Antresola
    Główny gabinet adwokacki, biblioteka na antresoli, antresola, balustrady kute, meble stylowe Gabinet